Spørsmål og svar

Lurer du på noe, finner du forhåpentligvis svarene her.

Hva er NULL47?

NULL47 er en innholdsplattform hvor du kan finne serier, underholdning, kortfilmer, dokumentarer, artikler, kortprosa, poesi, illustrasjon og mer. NULL47 har et ønske om å fortelle og formidle historier fra så mange perspektiver som mulig. Noen av historiene er underholdene og sprer latter, andre formidler sider ved samfunnet som du kanskje ikke er så kjent med fra før. Det kan være interessant, spennende, provoserende, morsomt, rørende, viktig – eller ikke viktig i det hele tatt.

Noe av innholdet på plattformen er laget av etablerte og profesjonelle innholdsskapere, og noe er laget av unge, nyetablerte, kreative mennesker. Mens vi utvikler oss og vokser, håper vi at enda flere unge, kreative personer vil dele sine idéer og kreative konsepter med oss. Bruker vi ideen din, blir du selvfølgelig kompensert. Kanskje vi også kan hjelpe deg å finne samarbeidspartnere som kan være med og utvikle idéen din? Vi ønsker å være et sted som kan vise og heie frem idéer og kreativitet til et publikum som setter pris på det.

Hvem er NULL47 for?

Egentlig for alle. Samtidig forstår vi at ikke alle synes innholdet vi har på plattformen er interessant. For oss er det ikke så viktig hvor gammel du er, hvor du bor, hvilken kultur du assosierer deg med eller hva du tror eller ikke tror på her i verden – vi bryr oss om interessene dine. Er du interessert i innholdet vi har på plattformen, er NULL47 for deg.

NULL47 er også for de som har lyst til å lage innhold, uavhengig av trender eller algoritmer på sosiale medier. NULL47 er for de som bryr seg om det kreative, det å uttrykke seg og det å fortelle historier. Den gjengen vil vi gi et publikum. Så hvis du er en person som brenner inne med en idé som du gjerne vil sette til livs, ta kontakt, så ser vi om vi finner plass til idéen din.


Men er det et nettmagasin eller en nettavis?

NULL47 er en innholdsplattform, ikke et presseorgan. Vi formilder historier, ikke nyheter. Vi er ikke medlem av Norsk Presseforbund eller bundet til Vær Varsom Plakaten, men det betyr ikke at vi ikke har folkeskikk.

Det ser ut som mye av innholdet er laget av proffe folk?

Det stemmer. Noe av innholdet er laget av profesjonelle folk, og noe av innholdet er laget av mindre etablerte personer. Mye av poenget med NULL47 er jo at vi skal utvikle denne plattformen sammen med deg som bruker den, og deg som ønsker å være med å skape innhold til den.

Hvorfor skal jeg være med å lage innhold for NULL47?

Fordi du har lyst, er vel det enkleste svaret. Men det finnes mange andre argumenter også. Kanskje har du allerede laget noe veldig bra, men mangler et publikum. Det kan du få her. Kanskje du trenger å bygge portefølje. Kanskje du har en idé som er så gæren at ingen andre (enn oss) tør å ta i den. Det vi vil er å løfte frem nye, kreative stemmer. Så håper vi at du er en av dem som vil sitte på skuldrene våre. 

Kan jeg lage innhold for NULL47 selv om jeg bor utenfor Oslo?

Klart det! Man kommer ikke særlig langt om alle historiene bare handler om Oslo. NULL47 handler jo tross alt om å fortelle historier fra flere perspektiver.

Får jeg betalt for å lage innhold for NULL47?

Gjør du en jobb for NULL47, får du betalt. Det skulle bare mangle. Du får ikke betalt for å pitche eller sende inn idéen din, men om vi setter ideen din i produksjon, gir deg i oppdrag å produsere den eller inviterer deg til å bistå på en av våre produksjoner, får du selvfølgelig både cash og cred. 

Når kommer droppene, og hvordan kan jeg få med meg når neste drop kommer?

Følg med på @null47_, så får du det med deg.

Betalt, men ikke fått tilgang?

Da har ikke transaksjonen gått gjennom og et beløpet har kun blitt reservert. Du kan trygt kjøpe tilgang på nytt fordi det kun er mulig å kjøpe tilgang én gang. Det reserverte beløpet vil bli tilbakeført automatisk innen 10 dager.

Kan jeg foreslå innhold, selv om jeg ikke vil (eller klarer) å lage det selv?

Absolutt! En idé er mer enn nok. Send den inn her!